Nospromenaden var med i podd om ledarskap och lärande

Det är flocken som väljer sin ledare. Hör Nospromenaden Hundcenters vd och hundpsykologen Cecilia Roos Rosendahl bli intervjuad i podden Livslångt – Researchinstitutet RISE podd om livslångt lärande. Här pratar vi bland annat om hur man kan motivera en hund att frivilligt vilja följa och lära sig nya saker. Vi gjorde också jämförelser om hur det är att samarbeta med en hundflock och att leda en grupp människor på en arbetsplats. Jämförelser mellan mitt nya liv med hundar och mitt gamla arbete som chef på olika nivåer inom mediabranschen. Lyssna här:
https://livslangt.se/2022/11/01/cecilia-roos-rosendahl-det-ar-flocken-som-valjer-sin-ledare/

Nospromenaden följdes av ett filmteam – inför deklarationen

Ett filmteam från Bonniers följde med Nospromenaden för att prata om vad som är viktigt för ett nystartat företag att tänka på inför deklarationen. Dagishundarna visade upp sin bästa sida och det var roligt att få visa upp en av våra favoritpromenader!

Klicka på bilden för att se hela filmen på Expressen.se.

Tidningen Tara uppmärksammar Nospromenaden!

Så fantastiskt roligt att Nospromenaden uppmärksammas i ett väldigt fint reportage i tidskriften Tara. Reportaget handlar om min karriärresa och vägen från att sitta i företagsledning till mitt avgörande beslut att göra en livsstilsförändring. Numera är jag stolt grundare av Nospromenaden och driver hunddagis, hundpensionat och ger hundkurser. Ett nytt liv – ett lyckligt liv!

Vilse i skogen = spännande

Idag gick Nikki i långlina i Ebbadalskogen. Vi följde delvis Huddingeleden och…plötsligt gjorde vi inte det längre….
Snåren blev tätare, skogen blev vildare. Vi hoppade över, kröp under, balanserade på fällda furor och försökte undvika rotvältorna i möjligaste mån. Vi hade helt enkelt tagit in på en djurstig. Var Huddingeleden tog vägen, vete katten. Men vilket samarbete vi fick till! Nikki väntade in mig. Om jag verkade ha svårt för att ta mig över ett hinder kom hon genast till undsättning. Vi jobbade ihop! Stockar blev balansträning. Trädstammar blev godisträd för sök av köttbullar. Och – vi hittade tillbaka till bilen precis före regnskuren!

Det ska vara kul

Det måste vara KUL att gå ut med sin hund. Ibland glöms nog det bort i vardagsstressen. I helgen har jag tränat diverse övningar med 6-månaders Sazzie, bland annat testade vi att gå ned för en läskig genomskinlig gallertrappa. Nya underlag kan vara otäcka för en liten hund, men vi gjorde en självförtroendestärkande lekövning – och så vågade hon!
Min egen Jagger fick också träna, men allra roligast är förstås när han får vinna med sin pinne

Sazzie och jag. Vad är sötare än en 6-månaders Cockerpoo?
Jagger, jag och en pinne. Leken i skogen bygger vår relation.