Nospromenaden följdes av ett filmteam – inför deklarationen

Ett filmteam från Bonniers följde med Nospromenaden för att prata om vad som är viktigt för ett nystartat företag att tänka på inför deklarationen. Dagishundarna visade upp sin bästa sida och det var roligt att få visa upp en av våra favoritpromenader!

Klicka på bilden för att se hela filmen på Expressen.se.

Tidningen Tara uppmärksammar Nospromenaden!

Så fantastiskt roligt att Nospromenaden uppmärksammas i ett väldigt fint reportage i tidskriften Tara. Reportaget handlar om min karriärresa och vägen från att sitta i företagsledning till mitt avgörande beslut att göra en livsstilsförändring. Numera är jag stolt grundare av Nospromenaden och driver hunddagis, hundpensionat och ger hundkurser. Ett nytt liv – ett lyckligt liv!

Vilse i skogen = spännande

Idag gick Nikki i långlina i Ebbadalskogen. Vi följde delvis Huddingeleden och…plötsligt gjorde vi inte det längre….
Snåren blev tätare, skogen blev vildare. Vi hoppade över, kröp under, balanserade på fällda furor och försökte undvika rotvältorna i möjligaste mån. Vi hade helt enkelt tagit in på en djurstig. Var Huddingeleden tog vägen, vete katten. Men vilket samarbete vi fick till! Nikki väntade in mig. Om jag verkade ha svårt för att ta mig över ett hinder kom hon genast till undsättning. Vi jobbade ihop! Stockar blev balansträning. Trädstammar blev godisträd för sök av köttbullar. Och – vi hittade tillbaka till bilen precis före regnskuren!

Det ska vara kul

Det måste vara KUL att gå ut med sin hund. Ibland glöms nog det bort i vardagsstressen. I helgen har jag tränat diverse övningar med 6-månaders Sazzie, bland annat testade vi att gå ned för en läskig genomskinlig gallertrappa. Nya underlag kan vara otäcka för en liten hund, men vi gjorde en självförtroendestärkande lekövning – och så vågade hon!
Min egen Jagger fick också träna, men allra roligast är förstås när han får vinna med sin pinne

Sazzie och jag. Vad är sötare än en 6-månaders Cockerpoo?
Jagger, jag och en pinne. Leken i skogen bygger vår relation.

Valpträning med Balti – den lilla schnoodeln

Balti är fem månader, snart sex, och är på valpkurs. hemma hos mig. Jag övar lika mycket som Balti!

Enligt matte gillar valpen Balti inte riktigt att klippa klorna och att sitta stilla när klotången kommer fram. Inte helt ovanligt, det kanske några av er kan känna igen. Därför valde jag att göra en så kallad ”hanteringsövning” med Balti. Det är en toppenövning där man helt enkelt håller valpen i knät (vilket jag gör strax efter att bilden är tagen) och har en skål med godis mellan benen. Jag klämmer och känner på tassen och belönar direkt med godis. Går försiktigt vidare med nästa tass, kanske örat och en godisbit varje gång när Balti är lugn. Detta blir till en rolig lek, men framför allt skapar det en mer positiv känsla när någon tar tag i en. Till exempel en veterinär. Det kommer ju godis direkt någon tar och känner min tass, tänker valpen. En bra grund för den som vill minska eventuellt obehag och negativa känslor vid kloklipp. Valpträning ingår som en del av min hundinstruktörsutbildning på Hundens Hus.