Hundpensionat


Välkommen till Nospromenadens hundpensionat i personlig hemmamiljö!
Fyll i intresseanmälan nedan och boka plats på hundpensionatet!
Jul- och nyårshelgen 2023-2024 är fullbokat, liksom midsommarhelgen år 2024.
Veckorna 29-30 år 2024 har hundpensionatet semesterstängt.
Reservlista finns vid eventuell avbokning.

Observera att bokningen behöver bekräftas av Nospromenaden för garanterad plats. På grund av mycket hög efterfrågan och ett fåtal platser är det bra med framförhållning och det kan tyvärr dröja med besked. Hör av med sms för säkerhets skull om ni av någon anledning inte har fått ett besked inom rimlig tid.
Efter att formuläret är inskickat får ni en bekräftelse på mottagen ansökan direkt på skärmen.

Fantastiskt! Mer än bara hundpassning, även massor av bra träning och tips. Rekommenderas varmt!
Ringos matte Karin Montgomery

Välkommen att boka en plats på vårt hundpensionat i centrala Stuvsta, Huddinge!
Hundpensionatet har personal på plats dygnet om, övernattning med hundarna ingår i priset och är inget ni behöver betala extra för.
Hundpenionatet är hemtrevligt inrett i husets entréplan, har 4-7 mysiga hundboxar med fint ljusinsläpp i husets entrévåning. Boxarna är flexibla med möjlighet att öppna upp för större utrymme eller skärma av vid behov. Samtliga boxar har rena och mysiga bäddar samt tillgång till fräscht vatten.
Hundpensionatet ligger strax intill flera fantastiska naturreservat, som gjorda för härliga och omväxlande skogspromenader.
Hundarna får mental aktivering och promenader minst 4 gånger om dagen, varav minst en långtur i skogen. Samtliga har tillgång till Nospromenadens rastgård på tomten.

Fråga och svar om pensionatet

 • Hur mycket kostar det att ha min hund på Nospromenadens hundpensionat?
  Vardagar 420 kr/ påbörjad kalenderdag. (425 kr from 1/ – 2024)
  Högsäsong 470 kr/ påbörjad kalenderdag. (475 kr from 1/1 – 2024)
  Helger 470 kr/påbörjad kalenderdag. (475 kr from 1/1 – 2024)
  Observera att priset gäller per påbörjad kalenderdag. Hunden upptar en plats på hundpensionatet oavsett vilken tid på dygnet ni lämnar.
  Se mer detaljerad information under rubriken Priser.
 • Tas alla hundar emot?
  Alla hundar är välkomna i mån av plats. Vi har inte möjlighet att ta emot löptikar eller hundar med uttalade separationsproblem. Hunden behöver kunna kopplas och gå med på promenader. Ange gärna i intresseanmälan om hunden kan vistas med andra hundar i vår egna rastgård samt om hunden funkar att gå i flock eller inte. Det är bra om hunden klarar att åka bil, då vi gärna söker oss till nya och omväxlande promenadområden varje dag, men är inte ett krav.
 • Måste jag ta med egen mat under vistelsen?
  Hunden mår ofta bäst av att äta sin egen mat när den vistas utanför hemmet. Vi rekommenderar att ni tar med egen mat, som din hund tycker om och känner igen. Annars kan vi stå för maten mot en extra avgift per dygn.
  Tänk även på att det ofta tar lite tid för din pälskling att vänja sig vid en annan miljö, vilket kan påverka aptiten under pensionatsvistelsen. Vi är mycket måna om att erbjuda en så lugn och trygg vistelse och hålla ett lugn i pensionatet även under utfodring, för att underlätta en god aptit.
 • Lämnas mina hundar ensamma länge?
  Nej, fördelen med att vi har en mindre verksamhet i hemmiljö är att vi har tid för varje hund. Vi har personal i närheten dygnet om och har även säng för övernattning i hundpensionatet.
  Vårt hem är en trappa upp och vi hör allt som händer i pensionatet.
  Hunden behöver klara att vara ensam kortare stunder om vi är ute och promenererar med andra hundar.
 • Kan jag lämna in min hund bara några timmar om jag vill göra ett ärende under dagen eller kvällen?
  Javisst, det går bra, förutsatt att det finns ledig plats på hundpensionatet pensionatet. Varje påbörjat dygn kostar 420 kr/vardagar eller 470 kr/högsäsong, oavsett hur många timmar ni är borta. Se mer detaljerat under rubriken Priser.
 • Vad behöver jag tänka på innan jag lämnar in min hund på Nospromenaden?
  Din hund behöver vara vaccinerad och du ska kunna visa upp ett vaccinationsintyg. Du behöver ha en hemförsäkring som omfattar en ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Det som gäller är strikt hundägaransvar. Nospromenadens försäkring träder i kraft om vi skulle ha visat försumlighet under vistelsen. Vi använder oss av SKK:s inackorderingsavtal där villkoren framgår. Din hund behöver även ha en egen försäkring som omfattar veterinärvård.
  Om Nospromenaden behöver ta din hund till veterinär under vistelsen är det viktigt att du har en gällande försäkring för din hund.
 • Hur gammal måste hunden vara för att bo på hundpensionatet?
  Vi tar emot hundar över 6 månader. Det viktigaste är att hunden har en bra anknytning hos sin hemmafamilj och är trygg och mogen att separeras från sin familj. Det är rent generellt bra att börja ensamhetsträna en hund tidigt.
 • Hur fungerar det vid avbokning?
  Avgiftsfri avbokning senast 10 dagar före vistelsen.
  Vid senare avbokning är avbokningsavgiften 30 procent av priset för hundens inbokade period.
  Kan läkar- eller veterinärsintyg uppvisas är avbokningsavgiften 500 kronor.
  Reserverad plats räknas som bokning. Inackorderingsavtal skrivs i samband med överlämning av hunden.

Obs! Vi har inte möjlighet att ta emot löptikar.
Eftersom vi har pensionat i hemmiljö är det även viktigt att ni vid intresseanmälan anger om hundarna är skälliga, samt annat som är bra att känna till om din hund.

Bilder från Nospromenaden!

När hundarna vila rkan jag passa på arbeta med annat. Kontoret är placerat mitt i pensionatets hjärta och i hundarnas närhet.
Box för den mindre hunden. Eget fönster och med flera bäddar i samma box för omväxling.
Här finns möjlighet att sova nära hundarna vid behov. Pensionatet är fiffigt uppbyggt och mycket flexibelt. Boxarna har avskiljare och kan anpassas efter större hundar såväl som mindre hundar. Våra gäster kan också vistas i de öppnare delarna , med smarta lösningar i och emellan boxarna för att öka eller minska utrymmet vid behov.

%d