Valpträning med Balti – den lilla schnoodeln

Balti är fem månader, snart sex, och är på valpkurs. hemma hos mig. Jag övar lika mycket som Balti!

Enligt matte gillar valpen Balti inte riktigt att klippa klorna och att sitta stilla när klotången kommer fram. Inte helt ovanligt, det kanske några av er kan känna igen. Därför valde jag att göra en så kallad “hanteringsövning” med Balti. Det är en toppenövning där man helt enkelt håller valpen i knät (vilket jag gör strax efter att bilden är tagen) och har en skål med godis mellan benen. Jag klämmer och känner på tassen och belönar direkt med godis. Går försiktigt vidare med nästa tass, kanske örat och en godisbit varje gång när Balti är lugn. Detta blir till en rolig lek, men framför allt skapar det en mer positiv känsla när någon tar tag i en. Till exempel en veterinär. Det kommer ju godis direkt någon tar och känner min tass, tänker valpen. En bra grund för den som vill minska eventuellt obehag och negativa känslor vid kloklipp. Valpträning ingår som en del av min hundinstruktörsutbildning på Hundens Hus.

Publicerad av nospromenaden

Hunddagisutbildad. Pågående hundinstruktörsutbildning på Hundens Hus. Lycklig Schäferägare. Volontär på Hundstallet.

Lämna ett svar

%d